VSKE KAR MORATE VEDETI O RETINOLU, AHA, BHA KISLINAH, VITAMINU C IN HIALURONSKI KISLINI

RETINOL

Po vsej verjetnosti trenutno ena najbolj magičnih, oglaševanih in iskanih sestavin v kozmetiki. Kaj pa pravzaprav retinol je in kako naj ga uporabljamo?

Retinol je znan tudi pod imenom Vitamin A. V kozmetiki ga poznamo, kot sestavino, ki učinkovito zmanjšuje videz gub, izboljšuje teksturo kože, zdravi akne, stimulira proizvodnjo kolagena v koži in jo ščiti pred prostimi radikali.

Pravilna uporaba retinola:

Retinol je res magična sestavina, ki lahko pripomore do popolne transformacije naše kože, vendar pa je pomembno, da z njim ravnamo pazljivo. Potrebno se je zavedati, da je v primeru uporabe retinola manj več. Ko prvič vidite njegove revolucionarne rezultate, vas znajo hitro zasrbeti prsti in vas lahko zamika, da bi ga na obraz nanesli vse več in več misleč, da boste tako hitreje prišli do želenega cilja. Vendar pa temu ni tako. Prihranite svoji koži in svoji denarnici tako, da na obraz nanesete količino produkta, ki naj bo v velikost graha. V kolikor se z retinolom šele spoznavate začnite z uporabo enkrat na teden in nato uporabo stopnjujte. Vsak produkt z Vitaminom A se med seboj razlikuje, zato ga je potrebno obravnavati individualno in pazljivo prebrati deklaracije in navodila za uporabo.

Kakšno pa naj bo zaporedje nege ko uporabljam retinol ?

Reinol naj bo produkt, ki sledi čiščenju ali v primeru, da uporabljate kislinski tonik si najprej očistite obraz, nanesite kislinski tonik, obraz popršite z  MEGLICO ZA OBRAZ  in počakajte nekaj časa, da se obraz posuši oziroma da se nanešeni produkti vpijejo v kožo. Nato nanesite retinol. Svojo nego zaključite z nanosom BLAGODEJNE KREME.  Kadar uporabljamo retinol pa je nujno potrebno, da svoj obraz čez dan primerno zaščitimo z uporabo zaščitnih krem katerih faktor naj ne bo nižji od 30.

Retinol v korejski kozmetiki:

Kot ste najbrž že sami opazili je retinol v korejski kozmetiki bolj izjema kot stalnica. Korejci so narod, kateremu skrb zase in za svojo kožo ni tuja. Še več -spada v njihovo kulturo in način življenja. Svojo kožo redno negujejo že od otroštva in se držijo načela, da je z »anti-age« nego bolje začeti preventivno, kot pa šele ob prisotnosti prvih gubic.

Korejci imajo radi rezultate vendar pa niso ljubitelji, da različne sestavine kot je npr. retinol izzovejo reakcije kot so luščenje kože ali rdečica. Zato vedno kadar se odločijo v svoje produkte vključiti sestavine kot so retinol, kisline ali vitamin c s količino ravnajo preudarno.

BHA in AHA KISLINE

Produkte z AHA in BHA kislinami uvrščamo v kislinske pilinge.

AHA KISLINE

AHA kisline ali alfa hidroksilne kisline med katere spadata tudi glikolna in laktična kislina delujejo na površini kože, njihova vloga je uravnavanje keratinizacije (luščenja) površinskega dela kože, izboljšanje teksture kože, stimulacija proizvodnje kolagena in  glikozaminoglikanov (prispevajo k sposobnosti dermisa, da veže vodo). Poskrbele bodo, da bo vaš ten kože bolj izenačen, njena tekstura gladka, napeta in sijoča. Primerne so za vse tipe kož, ki si želijo boriti proti znakom staranja.

Kadar uporabljamo AHA kisline je pomembno, da čez dan nanesemo kremo z zaščitnim faktorjem, ki naj ne bo manjši od ZF 30.

MISSHA izbor:

BHA KISLINE

Naloga beta hidroksilne kisline ali salicilne kisline je eksfoliacija kože in je še posebej primerna za tretiranje aken, zamašenih por ali stanje pilarne keratoze. Salicilna kislina je še posebej primerna za masten tip kože oz. za vse, ki se borite z zamašenimi porami ali mozolji.

MISSHA izbor:

HIALURONSKA KISLINA

Hialuronska kislina je naravno prisotna tudi v naši koži. Ima sposobnost privlačiti kar za 1000x več vlage od svoje lastne teže. Koži izboljšuje elastičnost in dviguje njeno raven vlage. Kot rezultat pa je koža vidno sijoča, navlažena, napeta in gladka. Hialuronska kislina je humektant, kar pomeni, da privlači vlago iz svojega okolja.

VITAMIN C

VITAMIN C je aktivni spodbujevalec proizvodnje kolagena v koži, izenačuje njen ten in njeno teksturo. Deluje kot učinkovit antioksidant, ki našo kožo ščiti pred prostimi radikali (UV žarki in onesnaževanjem) Najpogostejša oblika vitamina C v proizvodih  je askorbinska kislina. S pomočjo vitamina C bodo pigmentni madeži manj vidni, koža bo mladostna in sijoča.