PRIPRAVI SVOJO KOŽO NA JESEN

Tako, kot se spreminjajo letni časi, se spreminja tudi naša koža in njene potrebe. Iz vročega, vlažnega poletja se počasi premikamo v hladnejšo jesen.

Vedno je potrebno poslušati svojo kožo – koža je namreč naš največji organ in nam pove zelo veliko, če smo ji pripravljeni prisluhniti.

Glavni cilj jesenske nege je izbrisati sledi poletja in kožo pripraviti na zimske dni.

Kakor hitro ozračje postaja hladnejše se navadno srečamo z bolj suho, izsušeno in morda celo na videz bolj uvelo ter pusto kožo. Zaupali ti bomo 5 preprostih trikov kako svojo kožo pripraviti na jesen in ji povrniti poletni sijaj.

  • Zelo pomembno je PRAVILNO ČIŠČENJE KOŽE. Potrebno je najti takšen produkt za čiščenje vaše kože, ki bo učinkovit obenem pa kože ne bo dodatno izsušil ali puščal neprijetnega občutka zategovanja. Zato vam svetujemo, da izberete nežne čistilne pene ali nežno čistilno kremo.
    Seveda pa vam svetujemo, da se poslužujete dvo-faznega čiščenja obraza. Več o njem si lahko preberete na: https://missha.si/ste-prepricane-da-dobro-ocistite-svoj-obraz/
  • V kolikor še niste, je sedaj idealen čas, da začnete z uporabo TONIKA. Kaj tonik pravzaprav je in kaj je njegova funkcija? Pri toniku gre ponavadi za lahkotno vodno teksturo, ki kožo učinkovito navlaži in ji povrne ravnovesje po čiščenju. S tonikom navlažena koža omogoča tudi boljšo absorpcijo sestavin produktov, ki mu sledijo.
  • Koža je po poletju zaradi večje izpostavljenosti soncu, morski vodi in vlagi velikokrat vidno dehidrirana, kar pa privede tudi do večje vidnosti neprijetnih gubic. Zato vam svetujemo, da v jesenskem času svoje poletni SERUM zamenjate z bolj močnim.
    Pomembno je, da iščete sestavine, ki bodo obnovile, nahranile in navlažile vašo kožo.

Intenzivna vlažilna formula namenjena dehidrirani koži, ki ima moč obnavljanja, saj vsebuje ceramide in panthenol.

Serum vsebuje tudi izvleček Rakitovca, ki deluje kot močan antioksidant, ki kožo ščiti pred zunanjimi stresorji. Niacinamid pa bo poskrbel, da bo ten kože vidno bolj izenačen ter da bodo pigmentni madeži manj vidni.

Vsebuje kar 42% izvlečka cvetnega prahu, ki je bogat z vitamini, proteini in minerali.

Koži vrača elastičnost ter vitalnost, izenačuje njen ten (odpravlja pigmentne madeže), jo vlaži in izboljšuje njeno teksturo.

  • Svojo poletno KREMO zamenjajte z bogatejšo, bolj gosto teksturo.

Vlažilna krema bogate teksture, ki se v kožo lepo vpije, ne pušča lepljivega občutka in deluje tudi kot odlična podlaga za nanos ličil. Krema vsebuje squalane, ki deluje antioksidativno, kožo učinkovito vlaži in ščiti njeno bariero.

Vsebuje izvleček kurkume, ki deluje protivnetno, nacinamid, ki bo poskrbel za vidno bolj izenačen in sijoč ten kože, ter vodo rakitovca za globinsko vlaženje in zaščito.

  • Svoji kožo 1 do 2 na teden privoščite dodatno razvajane s SHEET MASKO. S pomočjo sheet mask bo vaša koža po samo 10 minutah vidno bolj navlažena sijoča gladka in spočita.