NEGA MASTNE KOŽE

Veliko strank nas sprašuje kako negovati mastno kožo in kateri produkti so za takšno najbolj primerni. Če se soočate z mastnim obrazom, potem veste kako je nega takšne kože lahko zahtevna.

 

ALI IMAM MASTNO KOŽO?

Mastna koža je debelejše teksture. Zanjo so značilne razširjene pore ter pust, masten in svetleč izgled. To je posledica izločanja prevelike količine sebuma, zaradi česar na koži pogosto nastanejo nepravilnosti/madeži, kot so ogrci ali rdeči mozolji, ki se nahajajo predvsem na osrednjem delu obraza: čelo, nos in brada.

Torej, če:

  • se vaš obraz zmasti že uro ali dve po čiščenju,
  • če imate občutek, da ličila na vašem obrazu niso obstojna,
  • imate razširjene in povečane pore (najbolj na predelih čelo – nos – brada) in
  • imate težave z ogrci, mozolji in miljam

imate mastno kožo.

KAKO JO NEGOVATI?

Pri negi mastne kože nikakor ne smete uporabljati produktov, ki vašo kožo izsušujejo oziroma dražijo. Takšni produkti bodo stanje vaše kože le še poslabšali, daj pospešujejo proizvajanje odvečne maščobe v maščobnih žlezah.

1. ZAČNITE S ČIŠČENJEM

Uporabite nežno čistilo, ki je topno v vodi in obraz čistite dvakrat dnevno.

2. UPORABITE TONIK 

Uporabite tonik, ki ne vsebuje alkohola in je primeren za vaš tip kože. Tonik bo kožo pomiril in jo pripravil za nadaljno nego.

3. UPORABITE HIDROKSI KISLINE

Najboljši način za odstranitev odmrlih kožnih celic, ki nastajajo pri mastni koži je z uporabo hidroksi kislin. Nežno luščenje povrhnjice bo poskrbelo, da bo odmrla odvečna plast kožnih celic odstranjena, hkrati bodo očiščene zamaščene pore, koža pa bo gladka in mehka.

Priporoča se uporaba beta hidroksi kisline (BHA) ali salicilne kisline. Salicilna kislina namreč deluje tako na povrhnjici, kot tudi v globini pore in omogoča maščobi, da pravilno izstopi na površje, brez da bi nabirala in kasneje poro zamašila. Prav tako deluje tudi protivnetno.

4. NADALJUJTE Z VLAŽENJEM

Ste mnenja, da mastna koža ne potrebuje vlage?

Mastna kože, enako kot vsak tip kože potrebuje vlaženja. Uporabite lahko kremo, serum ali esenco namenjeno vlaženju kože, ki ne vsebujejo sestavin, ki bi dodatno mašile pore.

5. KAKO PA SE SPOPADATI Z MASTNO KOŽO ČEZ DAN?

Kljub pravilni negi vaše kože, se vam bo lahko zgodilo, da boste na začetku kdaj pa kdaj še vedno potrebovali kakšen izdelek, ki vam bo čez dan pomagal pri vpijanju odvečne maščobe. Pomagate si lahko z matirnimi lističi ali posebnim pudrom, ki vpija odvečni sebum (povezva spodaj).

Pripravili smo vam izbor produktov najbolj primernih za masten tip kože: