NEGA KOŽE PO POLETJU

Ravno tako, kot je pomembno, da svojo nego kože prilagodimo vročim poletim dnem je pomembno, da za njo poskrbimo tudi, ko se poletje konča.

Večja izpostavljenost soncu, soli, kloru in kakšnemu poletnemu koktajlu preveč  terja na koži svoj davek. S pomočjo ustrezne nege je pomembno, da kožo vrnemo v ravnovesje in iz nje zbrišemo nezaželene sledi poletja. 🌞🍸

PILING ZA OBRAZ:

Eksfoliacija kože je pomembna, saj z njeno pomočjo odstranimo odmrle kožne celice, globinsko očistimo pore, stimuliramo krvni obtok in izboljšamo penetracijo produktov, ki bodo sledili. V kolikor imate željo in čas je v tem obdobju priporočen obisk kozmetičnega salona, kjer se lahko poslužite profesionalne izvedbe eksfoliacije ali nege obraza. Posebej priporočamo tretma »Innofacial«. Gre za južno korejsko vakumsko tehniko pri katerem boste dosegli polno regeneracijo kože in je sestavljen iz pilinga, čiščenja in vlaženja kože.

MISSHA IZBOR:

Super Aqua Ultra Hyalron Peeling Gel

A’PIEU Naked Peeling Gel

OČIŠČEVALNE MASKE Z GLINO

K čiščenju kože pa pripomorejo tudi maske z glino. Glina je bogata z minerali, ima vlogo čiščenja, zavira prekomerno izločanje sebuma in razstruplja kožo, ob enem pa tudi izboljšuje njeno teksturo.

MISSHA IZBOR:

Time Revolution Artemisia Pack Foam Cleanser

Amazon Red Clay Pore Mask

VELIKA KOLIČINA VLAŽENJA :

Ko svojo kožo dobro očistite je ta pripravljena na sprejem negovalnih, vlažilnih produktov. Najboljše rezultate pa boste dosegli s spodaj navedenimi sestavinami.

  • ALOE VERA: je že iz zgodovine znana, kot blagodejna sestavina za našo kožo. Znana je po svojem vlažilnem, pomirjevalnem in regeneracijskem učinku. Ravno zaradi naštetih lastnosti je idealna za regeneracijo kože po koncu poletja. Aloe vera je bogata s polisaharidi, ki omogočajo intenzivno vlaženje in ji dajejo gelu podobno strukturo. Poleg polisaharidov pa ima aloe vera v sebi še minerale, encime, aminokisline in vitamine.

MISSHA IZBOR:

Premium Aloe Soothing Gel

APIEU Waterful Aloe Soothing Gel

  • HIALURONSKA KISLINA: Hialuronska kislina je naravno prisotna tudi v naši koži. Ima sposobnost privlačiti kar za 1000x več vlage, kot svoje lastne teže. Koži izboljšuje elastičnost in dviguje njeno raven vlage. Kot rezultat pa je koža vidno sijoča, navlažena in gladka. Hialuronska kislina je humektant, kar pomeni, da privlači vlago iz svojega okolja.

MISSHA IZBOR:

Super Aqua 10 Hyaluronic Acid Ultra Hyalron Serum

A’PIEU Hyaluthione Soonsoo Ampoule

  • ALANTOIN: Alantoin je znan po svojih pomirjevalnih, obnovitvenih in keratolitičnih sposobnostih. Pomaga pri eksfoliaciji površinskega sloja epidermisa in spodbuja formacijo zdravega kožnega tkiva. Kožo zmehča in ji pomaga izboljšati absorpcijo vlažilnih sestavin.

Še posebej učinkovit je pri pomirjanju, razdražene in poškodovane kože.

MISSHA IZBOR:

Super Aqua Ice Tear Essence

3 Step Nutrition Mask

VLAŽILNE MEGLICE ZA OBRAZ

Po koncu poletja nas velikokrat spremlja občutek zategovanja ali občutek suhe, dehidrirane kože. Poleg nege pa si lahko olajšanje omogočimo z uporabo vlažilnih meglic. To so idealni produkti, ki so lahko vedno v vaši kozmetični torbici . Vse kar potrebujete naredi je to, da primerno količino popršite po obrazu in “et voila” navlažena sijoča koža je spet tu.

MISSHA IZBOR:

Calendula pH Balancing & Soothing Mist

Time Revolution Artemisia Treatment Essence  Mist

NE POZABI NA TELO: 

Naš obraz je regeneriran, navlažen, njegova tekstura izboljšana. Kaj pa naše telo? Tudi telo smo izpostavili istim stresorjem, kot smo izpostavili svoj obraz, zato je edino pravilno, da poskrbimo tudi za njega.
Tako, kot na obrazu je tudi na telesu priporočeno izvesti eksofoliacijo. To lahko storimo z uporabo ustreznega pilinga za telo.

Piling pa lahko na telesu izvajamo tudi s pomočjo metode suhega krtačenja.

Kaj pa to pravzaprav je ?

Gre za izvajanje pilinga in masaže s pomočjo krtače iz naravnih ščetin. S tovrstno stimulacijo, pospešimo svoj krvni, limfni sistem in iz kože odstranimo odmrle kožne celice. Rezultati, ki jih dobimo od rednega suhega krtačenje je izboljšana tekstura kože, izboljšano delovanje krvnega in limfnega sistema, kar zmanjšuje zatekanje nog in izboljša videz pomarančne kože.

Kako pa se suho krtačenje izvaja?

Začnemo na dnu telesa(na stopalih) in se pomikamo navzgor. Izvajamo lahko krožne masažne gibe, ki pa morajo vedno biti v smeri srca.
Ko opravimo suho krtačenje pa je pomemben tudi nanos učinkovitega vlažilnega losjona za telo. Losjon bo pomagal, da bo naša koža po suhem krtačenju še bolj navlažena, sijoča in napeta.

MISSHA IZBOR:

Dare Body Love Begins Lotion

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor