Ali v svoji rutini res potrebujem tonik za obraz?

Eno od vprašanj s katerim se pogosto srečamo pri nas je: »Ali v svoji rutini res potrebujem tonik za obraz?«

Kaj sploh je tonik za obraz in kaj predstavlja v korejski rutini nege obraza:

Pomen in način uporabe tonika se je čez leta kar precej spremenil.

Prav gotovo se še spomnite čiščenja obraza, ki  je vključeval čistilno mleko, katerega ste s pomočjo vatne blazinice nanesli in očistili obraz. Po čiščenju s čistilnim mlekom pa s pomočjo tonika iz obraza odstranili preostale sledi čistilnega mleka in nečistoč, zato je takrat tudi veliko tonikov vsebovalo alkohol. Tonik je v takratni rutini nege obraza predstavljal zadnji korak čiščenja kože danes pa vemo, da je njegova funkcija popolnoma drugačna.

Korejci se za čiščenje svojega obraza poslužujejo dvojnega čiščenja, kateremu sledi uporaba tonika. Tonik pa tukaj ne igra več vlogo čiščenja, temveč je prvi korak v vlažilni negi vaše kože. Zato lahko danes na tržišču najdemo ogromno ponudbo tonikov lahkotnih, vlažilnih formulacij obogatenih z učinkovitimi antioksidanti, blagodejnimi, pomirjujočimi sestavinami in različnimi izvlečki z anti-age delovanjem ali kislinami, ki imajo na koži učinkovit učinek eksfoliacije.


Kaj so naloge tonika?

  •  Tonik koži vrača ravnovesje oz. uravnava njen pH.
  •  Izboljšuje absorpcijo sestavin, ki jih boste nanesli v nadaljevanju svoje rutine (serum, krema..).
  •  Kožo nežno, lahkotno vlaži,  predstavlja prvi slog vlaženja, ki ga na vašo kožo nanesete takoj, po priljubljeni rutini čiščenja.

Kako tonik uporabljati?

Tonik je kot že omenjeno korak, ki ga v rutino obraza umestimo za čiščenjem. Za njegov nanos ne potrebujemo več bombažnih blazinic. Tonik si lahko kanete kar direktno v dlani in ga s tapkajočimi gibi enakomerno nanesete na obraz, vrat in dekolte. Bombažne blazinice namreč veliko produkta “posrkajo” vase. Glede na to, da sedaj vemo, da obraz s tonikom vlažimo, je smiselno, da produkt v celotni nanesemo direktno na kožo in produkta po nepotrebnem ne izgubljamo v blazinici.

Sedaj pa še odgovor na glavno vprašanje. Ali tonik res potrebujem v svoji rutini nege obraza?

Za samo zdravo delovanje vaše kože tonik ni ključnega pomena. Je pa lahko izjemno pomemben korak za vse tiste, ki želite svoji koži dodati še en sloj vlaženja, ki kože ne bo obtežil. In tudi za vse, ki si želite povečati zmožnost absorpcije preostalih produktov v svoji kozmetični rutini. Ko najdete pravega za vas, bo tonik kmalu postal nepogrešljiv produkt, brez katerega si nege obraza ne boste več predstavljaje – tako kot si je tudi mi več ne. 

Toniki primerni za vsak tip kože:

Če se sprašujete, kateri tonik bi bil primeren za vas, ne skrbite. Pripravili smo vam izbor naših favoritov za posamezen tip kože.Trgovina
Nega obraza
Telo
Nega las
Ličila
Linije izdelkov
Izpostavljamo
Čiščenje na oljni osnovi
Čiščenje na vodni osnovi
Aknasta koža
Mastna koža
Mešana koža
Normalna koža
Občutljiva koža
Kreme za suho kožo
Zrela koža
O nas
Domov
Trgovina
Ponudbe Račun
O nas