Ali je res, da se mora moška kozmetika razlikovati od ženske?

Vprašanje, ki si ga po vsej verjetnosti zastavi kar veliko moških, predno se odločijo za nakup kozmetike. Je tudi vprašanje s katerim se pogosto srečamo v naši trgovini, zato smo se odločili, da vam pripravimo blog objavo s pomočjo katere vam bomo odgovorili na zgornje vprašanje.

Kot ste najbrž opazili je kozmetika trg, ki že nekaj let primarno cilja na ženski spol. Zadnja leta pa lahko opazimo, da tudi moški postopoma pridobivajo svoje mesto v »rožnato« obarvani kozmetični industriji.Kljub temu pa verjamemo, da se jim pred nakupom kozmetičnega izdelka poraja veliko vprašanj. Verjamem, da nas je med ženskami veliko takih, ki se pogostokrat začudimo, kako je možno, da smo tako hitro porabile svojo vlažilno kremo. A le, da kaj kmalu ugotovimo, da ima krema še enega »skrivnega« uporabnika – našega partnerja. 🙂

Kakšna pa je koža moških, je res drugačna od ženske?

To je vprašanje, ki malce razdvaja strokovnjake. Menimo pa, da se lahko vsi strinjamo s tem, da je naša koža v osnovi enaka. Moški so sicer zaradi večje ravni testosterona nagnjeni k bolj mastni, debelejši koži z vidno večjo poraščenostjo. To pa so vsekakor dejavniki za katere je smiselno, da se jih upošteva pred izbiro kozmetičnih produktov. Debelejša koža in obrazna poraščenost namreč sporočata, da je penetracija sestavin v kožo težja, kot pri ženskah zato je smiselno, da moški poslužujejo izdelkov, ki jim bodo pri tem pomagali.

Tako, kot je potrebno vzeti v obzir zgoraj nevedne dejavnike, pa je nujno potrebno določiti oz. poznati svoj tip kože, njeno stanje in problematike.

Ne glede na tip kože in spol je nujnega pomena ustrezno čiščenje. Prvi korak učinkovite nege obraza je prav gotovo dobro zasnovan postopek čiščenja. Za nego moške kože priporočamo čistilno peno iz naše Madecassoside linije, ki je nežna, vendar učinkovita. Čistilna pena naj bo tako zjutraj, kot tudi zvečer prvi korak vaše rutine nege obraza.

Drugi korak, ki ga priporočamo za moške je redno izvajanje pilinga. Naloga pilinga oz. eksfoliatorja je odstranitev odmrlih kožnih celic in globinskih nečistoč, izboljšanje teksture kože in povečanje penetracije sestavin produktov, ki jih boste na svojo kožo nanesli v nadaljevanju.

Priporočamo dve vrsti pilingov.

  • Celulozni piling: nežen, vendar učinkovit. Deluje na principu celuloze, ki iz kože dobesedno »posvaljka« odmrle kožne celice in nečistoče. Ne vsebuje grobih mehanskih delcev vendar pa vseeno uporabniku nudi vizualno zadoščenje vidne odstranitve odvečnih elementov iz površine kože. Celulozni piling so v veliki večini primerni tudi za vse tiste z občutljivim tipom kože. V svoji rutini pa jih lahko uporabite 1 do 2-krat tedensko, po čiščenju obraza.
  • Kislinski pilingi: eksfolianti s kislinami po navadi vsebujejo AHA in/ali BHA kisline. Vse kar rabite vedeti o kislinah si lahko preberete tukaj.

Moškim svetujemo, da zaradi nagnjenosti k debelejši koži uporabljajo kislinski piling, ki vsebuje kombinacijo obeh. Kislinski pilingi so po navadi v obliki kislinskih tonikov. Naš favorit je prav gotovo A’peiu Glycolic Booster, ki združuje moč tako AHA, kot tudi BHA kislin.

Kislinski tonik je izjemno enostaven za uporabo – s pomočjo bombažne blazinice ga na obraz nanesete takoj za čiščenjem. Tonika ni potrebno spirati. Priporočamo, da ga v svojo rutino vključite 2-3 krat tedensko. Kadar pa uporabljate kisline pa čez dan nikakor ne pozabite na uporabo zaščitnega faktorja, ki naj ne bo nižji od SPF 30.

Po čiščenju ali izvedbi pilinga uporabite tonik. Tonik izboljša penetracijo sestavin, ki jih nanašate v nadaljevanju in kožo nežno vlaži. Moškim priporočamo uporabo A’pieu Madecassoside 2x Fluid, kateri je zakladnica Tigrovega zelišča. Vse o tigrovem zelišču si lahko preberete tukaj. Na kratko povedano pa je tigrovo zelišče izjemno blagodejna sestavina, ki učinkovito vlaži, pomirja in obnavlja vaško kožo. Produkt je idealen za uporabo tudi po britju. Zaradi svojih blagodejnih učinkovin namreč pomirja od britja razdraženo kožo.

Kot zadnji korak v svoji rutini pa ne pozabite na vlaženje.

Vlažilna nega je pomembna za prav vsak tip kože. V kolikor je vaša koža res nagnjena k večjemu proizvajanju sebuma je priporočljivo, da se poslužujete lahkotnih vendar vlažilnih in hitro vpijajočih tekstur, ki na vašem obrazu ne bodo pustile neprijetnega sijaja ali težkega občutka.

Svetujemo vam:

V svojo dnevno rutino pa ne pozabite vključiti kreme z zaščitnim faktorjem. Zaščitna krema je ključna za to, da ohranite videz zdrave, enotne kože. Ker se zavedamo, da moški ne želite obsežne rutine lahko v dnevni rutini nege obraza za vlaženje uporabite samo kremo z zaščitnim faktorjem. V tem primeru so naši favoriti

V svoji nočni rutini nege obraza pa potem zaščitno kremo nadomestite s svojo najljubšo vlažilno kremo iz zgornjega seznama.

Zato je odgovor na zgornje vprašanje ne. Ni nujno, da moški  potrebujejo drugačne, posebno formulirane produkte. Je pa pomembno, da jih izberejo pravilno glede na svoj tip kže in ob tem upoštevajo lastnosti, ki jih delajo drugačne od žensk (debelejša koža, večja proizvodnja sebuma in poraščenost). Glede na ogromno zakladnico kozmetičnih produktov, ki jih dan danes lahko najdemo na prodajnih policah se med njimi prav gotovo najde širok nabor izdelkov za vse tipe kož, kožne problematike in spole. Zato dragi naši moški prenehajte nam «krasti« kremice, saj si lahko sedaj končno izberete nekaj, kar bo ustrezalo vam in vaši koži.

Trgovina
Nega obraza
Telo
Nega las
Ličila
Linije izdelkov
Izpostavljamo
Čiščenje na oljni osnovi
Čiščenje na vodni osnovi
Aknasta koža
Mastna koža
Mešana koža
Normalna koža
Občutljiva koža
Kreme za suho kožo
Zrela koža
O nas
Domov
Trgovina
Ponudbe Račun
O nas