3 sekunde so ključne za vidno bolj navlaženo in sijočo kožo

Korejska kozmetika oz. nega je znana po svojemu slojenju produktov, zato vas najbrž ne bo presenetilo, če vam povemo, da se največ trendov o negi kože,med drugim tudi na socialnih mrežah visoko priljubljen trend – »slugging«*, rodi ravno v J. Koreji.

*SLUGGING = Ko v svoji rutin na  obraz nanesemo več tankih slojev lahkotnih vlažilnih produktov in jih zaklenemo s tankim slojem produkta z okluzivnim delovanjem, ki bo v kožo "zaklenil" vlago in tako preprečil njeno trans epidermalno izgubo. 

Korejci pa so ravno zaradi učinkovitosti tovrstnih tehnik razvili pravilo 3 sekund.

Kaj pa to pravzaprav pomeni?

Pravilo se navezuje na takojšnje vlaženje kože po rutini čiščenja. Svoje vlažilne produkte je po tej tehniki potrebno namreč nanesti čim hitreje oz. natančneje- 3 sekunde po opravljenem čiščenju.

Mogoče se vam zdi, da gre za še eno malce »pretirano« pravilo gorečih K-beauty navdušencev. Naj vas potolažimo, da za tovrstnim pravilom stojijo tudi podkrepljena dejstva. V nadaljevanju vam razkrijemo zakaj je to tehnika, za katero vam bo koža hvaležna.

 

  1.KOŽA IMA BOLJŠO ABSORPCIJO, KO JE VLAŽNA

  Zunanja plast kože se imenuje epidermis. Njegova glavna naloga je zaščita in deluje kot ščit med nami in zunanjim svetom.

  Kadar na našo kožo nanesemo kozmetični produkt je njegova glavna funkcija, da se v njo čim boljše absorbira. Glavna funkcija epidermisa pa je, kot že omejeno, zaščita. Zato bo le ta poskrbel, da bo absorpcijo čim bolj omejil in nas na takšen način ustrezno »zaščitil«

  Seveda ta informacija ni nič novega za naše lepotne znanstvenike, ki lepotne izdelke v večini  formulirajo na način, da prelisičijo naš epidermis in se le ti do določene mere lahko absorbirajo v našo kožo ter na naj ustvarjajo vidne rezultate.

  Penetracijo sestavin pa lahko izboljšate s preprostim trikom. Svoje najljubše negovalne izdelke nanesite na vlažno kožo. Zaradi navlaženega oz. »zmehčanega« epidermisa bo penetracija sestavin lažja in boljša ter veliko bolj enakomerna. Zato po čiščenju ne pozabite na tonik, lahkotno esenco ali vlažilno meglico.

    

   2. VLAŽENJE Z OKLUZIVNIM DELOVANJEM

   Sestavine z okluzivnim delovanjem v koži zaklepajo vlago.

   Voda pa, kot vemo, zelo hitro hlapi. Zato je za optimalen nivo vlage v koži ključno, da po nanosu vseh vaših negovalnih izdelkov na vodni osnovi (toniki, serumi, esence ipd..) hitro nanesete še svojo najljubšo kremo z okluzivnim delovanjem. Hitreje, kot si boste na obraz nanesi svojo kremo, več vlage boste na ta način »zaklenili« v koži.

   Kaj sploh so okluzivne sestavine?

   To so sestavine, po navadi olja različnih virov, ki na epidemisu ustvarijo »plast«, katera prepreči transepidermalno  izgubo vlage.  

   Ene izmed najpogostejših in najbolj poznanih okluzivnih sestavin so:

     

     • Mineralni olje (najbolj poznan in široko uporabljen. Potrebno je, da ste pozorni vsi tisti, ki imate mastno kožo in kožo nagnjeno k aknam, saj gre za sestavino, ki ima lahko komedogeno delovanje. )

     • Ceramidi ( so okluzivni lipidi, ki so idealni za vse tipe kož)

     • Silikoni ( so sintetične, okluzivne sestavine, ki na koži ustvarijo učinkovito bariero za preprečevanje izgube vlage)

     • Skvalan (je okluzivni emolient, ki ga prav tako čudovito sprejema večino tipov kož in je v zadnjem času široko razširjen in zaželen v kozmetični industriji)

     • Naravna olja (naravna olja in masla prav tako čudovito zaklepajo vlago v koži in učinkovito preprečujejo transepidermalno izgubo  vlage.)

    Imate še kakšno vprašanje o negi kože?

    Pišite na info@missha.si in se dogovorite za individualno svetovanje o negi kože.


    Še več iz sveta korejske nege


    Trgovina
    Nega obraza
    Telo
    Nega las
    Ličila
    Linije izdelkov
    Izpostavljamo
    Čiščenje na oljni osnovi
    Čiščenje na vodni osnovi
    Aknasta koža
    Mastna koža
    Mešana koža
    Normalna koža
    Občutljiva koža
    Kreme za suho kožo
    Zrela koža
    O nas
    Domov
    Trgovina
    Ponudbe Račun
    O nas