MAGIČNA RASTLINA, KI ZDRAVI TIGRE

Centella Asiatica znana pod večimi imeni med njimi najbolj poznana:  Gotu Kola in Tigrovo zelišče, je blagodejna sestavina, ki je postala stalnica v korejski kozmetiki. Uspeva v topli tropski klimi Indonezije, Kitajske, Japonske, južne Afrike in južnega Pacifika.

Ste vedeli?

Centella Asiatica je svoje drugo ime Tigrovo zelišče dobila, po legendi, ki govori o bengalskem tigru, ki naj bi se valjal po tej blagodejni rastlini, da bi pospešil celjenje svojih ran.

Kako deluje in zakaj je tako posebna ?

Je zdravilna rastlina, ki se v orientalski medicini uporablja že stoletja. Uporabljali so jo predvsem za celjenje manjših ran, opeklin, prask, hipertrofičnih brazgotin, ima proti vnetne lastnosti zaradi katerih se je izkazala tudi pri zdravljenju ekcema.

Njena glavna aktivna komponenta je: madecassoside

Centella Asiatica je bogata z amino kislinami, beta karotenom in maščobnimi kislinami. Ta edinstven koktejl pa ima čudovite učinke na vaši koži. Izboljšuje prekrvavitev, stimulira naravno proizvodnjo kolagena, zmanjšuje vnetno fazo, ublaži možnost nastanka brazgotin, okrepi na novo zaceljeno kožo, jo pomirja in krepi kožno bariero . Ravno zaradi svoje sposobnosti pospeševanja proizvodnje kolagena je Centella tudi učinkovita pri ohranjanju in izboljšanju elastičnosti kože. Kolagen pa je nujno potreben za ohranjanje mladostne in napete kože.

Centella Asiatica  je tudi učinkovit anti-oksidant, ki  kožo ščiti pred prostimi radikali in preprečuje prezgodnje staranje.

Tigrovo zelišče je čudovita sestavina tudi za vse tiste, ki imate težave z aknami, saj pospeši njihovo celjenje, pomaga preprečiti brazgotine in zmanjša možnost nastanka novih.

Kje jo lahko najdete:

V MISSHA Cicadin liniji: