Le kaj je Chock Chock K-Beauty videz?

Verjetno ste že slišale za sijoč, “dewy” videz. Če bi ga želele doseči v tem trenutku, se lahko odpravite kar v Južno Korejo ali pa enostavno sledite nasvetom korejskih lepotnih strokovnjakov…  🙂

Rezultat iskanja slik za dewy look

Korejci takemu videzu rečejo kar Chok Chok videz – videz sijoče, sveže in zdrave kože.

Ko Won Hye je znana korejska makeup artistka, ki je zasnovala celo svojo linijo produktov za nego kože. Zakaj? Ker je ravno nega kože najbolj pomemben korak do tega, da bo vaš makeup izgledal popolno. Njeni nasveti za čudovit “dewy” videz pa so:

Vlaženje, vlaženje, vlaženje.

Če želite, da vaša koža zasije, jo je enostavno potrebno vlažiti! Izberite produkt za vlaženje glede na vaš tip kože- uporabite serum, emulzijo, esenco ali kremo. Za še večji učinek pa lahko produkte tudi plastite, kar pomeni, da najprej uporabite npr. esenco in šele nato kremo. In rezultat? Čudovita zdrava sijoča koža! Preverjeno.

Ne pozabite na meglice in osvežilne vodice!

Kako že dosežemo sijočo kožo? Z vlaženjem – vedno in povsod! Tudi med ličenjem! Zato med posameznimi koraki nanašanja makeup-a uporabite meglico, in poskrbite, da se bo makeup bolj “vpil” v vašo kožo. Tako boste dosegli naraven videz. Vlaženje – meglica – podlaga – meglica – korektor – meglica – rdečilo – meglica – in tako naprej.

Korejsko pravilo glede konturinga = manj je več.

Če se odločite za konturing, poudarite samo en del vašega obraza – naj bodo to ali ličnice ali nos ali čeljustna linija… Korejci navadno izberejo en produkt in en del obraza. To pomeni, da na primer osenčijo čeljustno linijo, in to je to. Ali pa se odločijo za highlighter in v tem primeru ne uporabijo produktov za senčenje. Ali eno, ali drugo. 🙂

Zardite (dobesedno).

Način nanašanja rdečila je lahko kar zahteven – potrebno ga je prilagoditi vsakemu obrazu posebej glede na obliko obraza in barvo polti. Ko Won Hye prisega na živahna in barvita lička. Najprej se nasmehnite, nato rdečilo nanesite na izbočen predel ličnic, malenkost bližje nosu, kot bi ga nanesli navadno. Tako bo vaš videz ekstra mladosten!

Sprejmite nepopolne obrvi.

Ravne obrvi ali ukrivljene – vseeno je, naj bodo naravne. Uporabite svinčnik za obrvi ali posebno maskaro in jih samo nežno poudarite, dopolnite, in to je to. Brez ostrih linij, dodajte jim samo malenkost močnejši kontrast.

Nežno prelivanje barve na ustnicah.

Naj vaše ustnice izgledajo naravno in romantično, s francoskim pridihom. Barvo nanesite na sredino ustnic in jo s čopičem ali prsti razporedite po ustnicah in nežno razmažite.

Rezultat iskanja slik za gradient lips

In potem – uporabite meglico. 🙂

Povzeto po www.allure.com (“Korean Makeup Artist, Ko Won Hye Breaks Down The Chok Chok K-Beauty Look”)