KOREJSKA KOZMETIKA 2. DEL – DEJSTVA IN PAMETOVANJA

Kot sem že omenila – protokol same nege je občudovanja vreden – s premišljenimi nanosi poskrbijo za svojo kožo točno na način, kot si zasluži.

Produkti so edinstveni. Ne obstaja ničesar, kar bi korejski kozmetiki seglo do kolen.

Zanimivosti:

  1. Kozmetika, ki jo poznamo do sedaj, ima v svojem režimu tri korake. Čiščenje, tonizirajne, vlaženje. Mogoče krema za okrog oči in kakšen poseben serum. Korejska kozmetika ima več korakov in kožo obravnava popolnoma individualno. Vsak posameznik mora tako dobro poznati svojo kožo in njene zahteve. Gre za poseben dnevni ritual, pri katerem se sprostiš in si za trenutek izklopiš glavo. Zahteva popolno predanost in spoštovanje.
  2. Korejska kozmetika obstaja že 5000 let. Zapisi iz starodavne knjige, Dongui Bogam, pričajo o čudodelnih sestavinah, ki se uporabljajo tako v medicini kot domači kozmetiki.
  3. Korejci resnično verjamejo v to, da je zdravje kože na prvem mestu. Zdrava koža predstavlja zdrav um v zdravem duhu.
  4. Njihove učinkovine so inovativne in zelo eksotične. Določene za vegane sporne, ker so živalskega izvora.
  5. Sestavine so strogo lokalne in sezonske.

 

Režim obrazne nege:

Omenila sem, da je v dnevnem režimu med 8 do kar 18 produktov. Določeni koraki se lahko spustijo in se izvajajo enkrat na teden, kot sta recimo piling in maska. Za začetek moramo dodobra poznati svojo kožo, kar je ključnega pomena. Je suha, je mastna, je mastna s suho povrhnjico? Spadaš v starostno skupino 30+, 40+, 50+…? Imaš podočnjake, žilice, kakšno neljubo brazgotino, pigmentne madeže?

Bistvo korejske nege je v tem, da vsak dan koži dovajamo učinkovine, katere ona ta trenutek potrebuje. Naj bo to vlaga, hrana, nekaj kar mi bo pobelilo moje pigmentne madeže, ki sem jih dobila čez poletje… Vsak dan je drugačen in ravno zato je vse toliko bolj zabavno.

1. KORAK – PREDČIŠČENJE

Pri tem koraku si očistimo ličila, ki se topijo v olju. Njihova olja so sestavinsko primerna tudi za mastno kožo.

2. KORAK – ČIŠČENJE OČESNEGA MAKEUPA

V drugem koraku si očistimo očesni makeup in ustnice. Gre za odstranjevalce ličil, ki so primerni za nego občutljive kože .

3. KORAK – ČIŠČENJE KOŽE

Pri tretjem koraku čiščenja, odstranimo vso ostalo nečistočo, ki se v olju ni raztopila. Glede na tip in stanje kože posežemo po čistilnem gelu, peni ali kremi.

4. KORAK – PILING

Koža, ki je primerno poluščena izžareva zdravje. Koža, ki je zadebeljena in se lušči, izgleda siva in je brez leska. Bistvo tega koraka je, da kožo poluščimo enkrat na teden/mesec, spet odvisno od tipa in stanja in ji tako zagotovimo, da lahko normalno zadiha in sprejme vse učinkovine, ki jih dovajamo.

5. KORAK – TONIK

Naša koža ima svojo naravo zaščito, kateri pravimo zaščitni mastni kisli plašč. Umivanje obraza z vodo, poruši naravno delovanje zaščitnega mastnega kislega plašča, zato potrebujemo tonik, ki koži vrne njen pH.

6. KORAK – ESENCA

Uporaba esenc je v korejski kozmetiki bistvenega pomena. Veljajo za “čudežni eliksir hranil in mineralov”. Po teksturi so esence ponavadi zelo lahke, skoraj vodene, podobne termalni vodi.

7. KORAK – SERUM, AMPULA

Pri tem koraku koži dovajamo koncentrate, za doseganje željenih rezultatov. Uporaba seruma je lahko vsak dan drugačna. En dan lahko uporabimo serum za vlago, drug dan serum za beljenje kože. Tretji dan bi nekaj naredile za gubice in naneseš koncentrat, ki ima anti-age sestavine, … Če tvoja koža produkte dobro sprejema, lahko naneseš več serumov v enem dnevu.

8. KORAK – MASKA

Masko uporabljaš glede na potrebe kože, enkrat tedensko, enkrat mesečno. Korejske maske ponavadi pridejo v izjemno priročnem pakiranju – sheet masks (če te zanima več o sheet maskah klinki tukaj). Z masko dovajaš vlago in dodatno nego. Sama jo dostikrat uporabim, ker potrebujem čudež. Po prekrokani noči recimo…

9. KORAK – KREMA ZA OKROG OČI

Vemo, da je koža okrog oči občutljivejša kot na obrazu, zato potrebuje posebno nego. Korejske očesne okreme so izjemne, ko pride do beljenja podočnjakov, kar sama zelo pozdravljam.

10. KORAK – VLAŽENJE, ZAŠČITA

Krema za obraz, ki koži vrne kar je potrebovala. Če imamo ekstra minutko, lahko kremo vrtemo z nežno obrazno masažo.

11. KORAK – MASKA, KI JO NANESEMO PRED SPANJEM

Korejci so znani po t.i. “sleeping masks”. Gre za posebne maske, ki dostikrat recimo vsebujejo salicilno kislino, ki nežno polušči našo kožo medtem, ko spimo. Rezultat je sveža, negovana in nežna koža. Produkt lahko uporabljamo med 1 – 2 krat tedensko

12. KORAK – SPF ZAŠČITA

Znano nam je, da je azijski ideal lepa, pobeljena koža. Prav zato uporabljajo čez dan zaščitni faktor, ki kožo ščiti pred sončnimi žarki. Uporaba zaščitnega faktorja je nujna tako poleti kot tudi pozimi.

IZZIV: Uporabljati strog korejski režim mesec dni. Stay tuned!

MOJA IZBIRA: