MOJA JUTRANJA RUTINA

Predstavljam ti svojo jutranjo rutino nege kože.

Zakaj uporabljam ravno te proizvode?

Moj tip kože je suh, imam malenkost razširjene pore in že se mi pojavljajo prve gubice. Po drugi nosečnosti (imam namreč 8-mesečnega dojenčka) pa sem se srečala še s pigmentnimi madeži.

Poleg tega je postala po drugem porodu moja koža še bolj suha kot običajno.

Ravno zato sem svojo jutranjo rutino prilagodila zgoraj opisanemu stanju.

Zjutraj kožo najprej očistim z nežno čistilno peno. Uporabljam Time Revolution Red Algae Oxygen Bubble Cleanser. Naša koža je namreč tekom noči izjemno aktivna, zato imamo zjutraj na koži tanek film, ki preprečuje, da bi se proizvodi, ki jih želimo nanesti lepo vpili v kožo. Zato je tudi zjutraj čiščenje kože obvezno.

Nato uporabim Bee Pollen Treatment v obliki pršila, ki mojo kožo navlaži in jo pripravi za nadaljnjo nego. Uporabim ga tudi čez dan, kar čez ličila, ko moja koža potrebuje osvežitev oziroma, ko imam občutek, da me “zateguje”.

Naslednji korak je ampula s C vitaminom – Vita C Plus Ascorbic Acid Spot Correcting & Firming Ampoule.  Kot sem omenila, imam težave s pigmentnimi madeži, ki jih tretiram ravno z uporabo tega seruma. Vitamin C je namreč aktivni spodbujevalec proizvodnje kolagena v koži, izenačuje njen ten in njeno teksturo. Deluje kot učinkovit antioksidant, ki našo kožo ščiti pred prostimi radikali (UV žarki in onesnaževanjem) . Serum, ki ga uporabljam vsebuje tudi veliko anti-age sestavin, kar je še dodaten plus. Takoj, ko nanesem serum, je moja koža videti bolj sijoča in mladostna

Nego nadaljujem z Bee Pollen ampulo – mojim rešiteljem za suho kožo. Brez te ampule si nege enostavno več ne morem predstavljati! Kožo neverjetno navlaži, nahrani in naredi nekakšen “plump” efekt. Definitivno je eden mojih najljubših in nepogrešljivih proizvodov!

Za kožo okrog oči uporabim posebno kremo. Zelo mi odgovarja dodatna nega na tem predelu, saj se mi okrog oči koža najhitreje izsuši tekom dneva.

Nego zaključim z vitaminsko kremo, ki vsebuje 15 vrst vitaminov, kožo navlaži in se hitro vpije – A´PIEU Bad Vita Cream.

Zadnji korak pa je vsekakor krema s SPF – ščiti kožo pred prezgodnjim staranjem in ne dovoli širjenja mojih pigmentnih madežev. 🙂 Trenutno uporabljam A’PIEU Power Block Daily Sun Cream SPF50+ PA++++, vendar je zaradi redne uporabe že pri koncu, tako da jo bo potrebno kmalu zamenjati.

Ali veš koliko kreme s SPF je potrebno nanesti na obraz, da bo zaščita učinkovita?

Pravilen nanos predstavlja četrtina žličke sončne kreme za obraz in 1/4 žličke za vrat. Praktična merica pa je tudi nanos dveh prstov kreme. To pomeni, da na iztegnjen kazalec in sredinec po dolžini iztisnemo kremo v ravni črti – to je količina, ki jo je potrebno nanesti na obraz in vrat.

Če imaš kakršnokoli vprašanje glede moje jutranje rutine ali pa te zanima kateri izdelki bi bili primerni zate, ti z veseljem svetujem.

Lepo bodi, Ina 🌺

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

PREBERI ŠE…