BLAGODEJNI OGNJIČ

Koliko se vas iz mladosti spomni naših babic ali mam, ki so na vsako poškodbo na koži hitele nanašati ognjičevo mazilo?🤔

Mi prav gotovo se.🙋‍♀️

KAJ JE PRAVZAPRAV OGNJIČ IN KAJ GA DELA TAKO POSEBNEGA?

Ognjič je rastlina s čudovitimi oranžnimi cvetovi in je značilna za Sredozemlje. Njegove cvetove pa lahko nabiramo in občudujemo vse od junija pa do pozne jeseni.

Glavni nosilci zdravilnih učinkovin so ravno njegovi čudoviti oranžni cvetovi, katerih blagodejna moč se uporablja tako v farmaciji, kozmetiki, kot tudi v ljudski medicini.

V kozmetiki je ognjič cenjen predvsem zaradi svojih protivnetnih, antioksidativnih, regeneracijskih in vlažilnih lastnosti.

Vnetja so velikokrat povzročitelji različnih kožnih stanj, kot so na primer akne, rozacea, dermatitis in lahko privedejo celo do razgradnje kolagena.  Ognjič je zaradi svojih protivnetnih lastnosti idealen za zdravljenje poškodovane, aknaste in razdražene kože. Še posebej je učinkovit pri pomirjanju in zdravljenju aknaste kože, saj je ne izsuši ampak ji nudi dodatno vlažilno nego.

Ognjič vsebuje flavonoide. Flavonoidi delujejo, kot antoksidanti, kateri celice ščitijo pred oksidativnim stresom. S tem preprečijo prezgodnje staranje in upočasnijo že nastalo škodo. Z dolgoročno uporabo tako vaša koža izgleda bolj napeta, gladka in mladostna.

Ognjič pa seveda tudi celi in obnavlja poškodovano kožo. Deluje namreč na način, da pospeši cirkulacijo. Boljša cirkulacija pa pomeni, da koža prejme več esencialnih nutrientov, ki ji omogočajo optimalno delovanje ter zdrav in sijoč končni videz.

IZDELKI, KI VSEBUJEJO OGNJIČ: 

Najdete ga v naši Missha Calendula liniji.

Linija vsebuje ognjič pridobljen iz sončne in čiste klime Nove Zelandije. Vsi izdelki vsebujejo vlažilno »Calendula Moisture Base«  – ognjičevo osnovo, ki pripomore k navlaženi, zdravi in obnovljeni koži.

Poleg ognjiča pa ta blagodejna linija vsebuje še edinstven pomirjujoči kompleks katerega bogatijo izvleček zelenega čaja, izvleček kumarice, matične celice bambusa in hialuronska kislina.

Celotna linija ne vsebuje sulfatov, parfumov, barvil, mineralnih olj in parabenov.

ZNOTRAJ LINIJE LAHKO NAJDETE: 

ZA KOGA JE LINIJA PRIMERNA: 

Za vse tiste z občutljivo, problematično ali aknasto kožo, ki imajo radi lahkotne, hitro vpijajoče vlažilne teksture.