Artemisia – čudežna rastlina z izjemnimi učinki

Artemisia ali enoletni pelin (znan tudi pod imenom sladki pelin) je priznana zdravilna rastlina cenjena zaradi svojih anti-oksidativnih, anti-mikotičnih, regenerativnih in zaščitnih lastnosti. Enoletni pelin vsebuje prav posebno učinkovino imenovano artemizinin. Ravno zaradi tega se je enoletni pelin izkazal, kot učinkovita sestavina pri zdravljenju malarije in nekaterih rakavih obolenj. Izvira iz severne Kitajske, zaradi svojih visoko cenjenih in učinkovitih lastnosti pa se je razširil tudi drugod.

Enoletni pelin ima največjo zdravilno moč v  začetku svojega cvetenja. V tem času je njegova raven artemizinina najvišja in ravno zato je pomembno, da ga nabiramo v tem času.

Uporaba pelina gre vse v obdobje starodavne Kitajske kjer so ga v tradicionalni medicini uporabljali za zbijanje visoke vročine. Enoletni pelin je iz zdravstvenih vod zašel tudi v kozmetične. Kmalu se je znašel v izdelkih za nego kože in je trenutno eden izmed najbolj iskanih in priznani sestavin v korejski kozmetiki.

Kakšni pa so učinki enoletnega pelina na koži ?

V Koreji je enoeltni pelin sestavina, ki se je  zaradi svojih anti-bakterijskih, anti- mikotičnih in zaščitnih lastnosti primarno uporabljala predvsem za nego problematične, občutljive, k aknam nagnjene kože.

Kmalu pa so ugotovili, da pelinove zdravilne lastnosti blagodejno vplivajo tudi na suho, razdraženo kožo, učinkovito pomirja rdečico in kožo z atopičnim dermatitisom. Pelin vsebuje tudi veliko količino vitamina E. Vitamin E je eden od najbolj prepoznavnih in najbolj raziskanih anti oksidantov, je tudi naravno prisoten v našem telesu. Zaradi staranja, izpostavljenosti vremenskim spremembam in pomanjkanju ustrezne zaščite pred soncem se njegove vrednosti čez čas začnejo zmanjševati.

Glavna naloga vitamina E in anti-oksidantov na splošno je ščiti kožo pred onesnaževanjem in zunanjimi stresorji, ki povzročajo neželjene spremembe na koži.

Ali ste vedeli?

Obstaja legenda katera namiguje, da naj bi bila rastlina enoletnega pelina prisotna tudi pri stvaritvi prve korejske dinastije. Tiger in medved sta si želela postati človeka. Hwanung, ki je bil sin Gospodarja nebes ju je zato postavil pred preizkušnjo.

Obema je dodelil jamo v kateri sta bila edina vira hrane enoletni pelin in česen. V kolikor sta želela izpolniti svojo preobrazbo v človeka, sta morala v jami ostati 100 dni. Tiger je po 21 dneh obupal. Potrpežljivi medved pa je zdržal vseh 100 dni in se na koncu prelevil v čudovito žensko z imenom Hwanung, katera je rodila sina z imenom Dangun, ki je bil ustanovitelj prve korejske dinastije Gojoseon.

Kako vključiti enoletni pelin v rutino nege obraza?

Z najnovejšo linijo Time Revolution Artemisia boste lahko spoznali vse blagodejne učinke zdravilnega enoletnega pelina.

Zakaj pa je ravno Misshina linija nekaj posebnega?

Enoletni pelin, ki se uporablja za formulacijo Missha Time Revolution Artemisia produktov raste na otoku Ganghwa. Otok ima milejšo oceansko klimo in zmerno slanost, kar omogoča popolno okolje za uspevanje pelina in ga bogati z dodatnimi minerali.

Pelin je nabran v septembru, ko je njegova koncentracija artemizinina najvišja.

Ekstrakt pelina je fermentiran na dveh temperaturah. Dvakrat na hladni in enkrat na vroči temperaturi, kar omogoča najboljše rezultate te zdravilne učinkovine.

 Linija je primerna za vse tiste, ki imate:

  • Občutljivo in razdraženo kožo
  • Dehidrirano, pusto kožo
  • Porušeno ravnovesje
  • Za vse, ki iščete preproste, učinkovite, pomirjevalne produkte
  • Za vse, ki iščete nežne produkte, ki ne bodo dražili vaše kože.
  • Za vse ki želite produkte, ki ne bodo mašili vaših por
  • Za vse, ki želite produkt, ki bazira na eni sami sestavini